Блог

01/18/2024 от Ivko Benovski

НМ Дженомикс и новите им партньорства - тестове за наследствена обремененост

Партньорите ни от НМ Дженомикс продължават да се развиват в направление онкология, като от началото на 2024г. те обявиха новото си стратегическо партньорство с водещата германска лаборатория за генетични тестове Centogene! До месец февруари ще можете да се възползвате от -10% за техните изследвания!

Генетичните тестове за наследствена обремененост за рак на немската лаборатория анализират генетични мутации, свързани с увеличения риск от развитие на рак. Такива тестове могат …

11/12/2023 от Ivko Benovski

🌟 Безплатни профилактични прегледи при уролог в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда! 🌟

Твоята сила заслужва грижа

Заедно с нашия партньор, Отделение по урология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, предоставяме уникална възможност за 65 безплатни профилактични прегледа за скрининг и ранна диагностика на рак на простатата. Тази инициатива е част от нашата кампания "Твоята сила заслужава грижа", която е напълно посветена на мъжкото здраве.

📅 През ноември, всички мъже на/над 50 г. могат да се възползват от безплатно изследване на PSA (туморен …

10/26/2023 от Ivko Benovski

Бионтех: Ваксината ни срещу рак успя да спре растежа на тумора

Турските учени Угур Шахин и Йозлем Тюреджи, съоснователи на компанията "Бионтех" (BioNTech), която се прочу с ваксината си срещу ковид по време на пандемията от COVID-19, обявиха, че разработваната от тях ваксина срещу рак е успяла да спре растежа на тумора и да намали размера му при първоначалните тестове, съобщи "Хюриет дейли нюз".

Споделяйки обещаващите първи резултати от своята противоракова ваксина, върху която работят от 15 години, по време на …

10/26/2023 от Ivko Benovski

"АУБ Хелоуин Парти 2023: Изпити или чудовища в Борбата с рака на гърдата"

На 26 октомври, 2023 г., три клуба, организирани от студенти в Американския университет в България, ще обединят усилията си, за да организират невиждано досега събитие за набиране на средства.

StartUP, Griffins и IMC ще организират Хелоуинско парти, за да обединят университетската общност в името на обща кауза и да съберат средства за жените, които се борят с рака на гърдата.

За втора поредна година, студентите са избрали да дарят средства …

10/16/2023 от Ivko Benovski

Ново неоадювантно изпитване (MINT) потвърждава предсказуемата полезност на MammaPrint + BluePrint

Ново неоадювантно изпитване (MINT) потвърждава предсказуемата полезност на MammaPrint + BluePrint

Agendia, глобален лидер в иновативните геномни технологии и диагностични тестове, обяви днес публикуването на проучването на мултиинституционалната неоадювантна терапия MammaPrint Project I (MINT), проспективно проучване, предназначено да оцени полезността на молекулярното профилиране заедно с традиционните патологични и клинични прогностични фактори при прогнозиране на отговора на неоадювантна химиотерапия (NCT) при пациенти с локално напреднал рак на гърдата (LABC).

Проучването MINT …

Тагове