Блог

07.10.2019 от Janet Raycheva

Юбилейна национална конференция МОРЕ - 2019

За десета поредна година ще се състои националният форум МОРЕ, който обединява клинични патолози, медицински онколози, молекулярни биолози, лъчетерапевти, нуклеарни медици, хирурзи и създаваайки този мултидисциплинарен екип се постига цялост в процеса на диагностика и комплексно лечение на онкоболни пациенти. 

Тази година фокус на конференцията е простатният карцином.

Запазете 17-19.10. и се регистрирайте за МОРЕ 2019г. , която ще се състои в курортен комплекс "Златни пясъци" - повече информация на сайта ...

03.10.2019 от Janet Raycheva

"Race for the Cure" - за първи път в България

Преди броени дни за първи път в България се организира най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на жените с рак на гърдата. Маратонът  “Race for the Cure – Бягам за теб” се организира от Фондация „Победи Рака“ – в него взеха участие над 2000 човека от цялата страна – някои като доброволци, други като маратонци, трети като минувачи, които тепърва научиха за събитието, за фондацията и каузата, и се включиха, за да споделят ...

18.09.2019 от Janet Raycheva

Сара Томас. Да преплуваш четири пъти Ламанша, за да забравиш рака

Химиотерапия, операция, радиолъчене, болка, страх, безнадеждност и безкрайно чакане на резултатите от тестовете. Сара Томас е минала през всичко това само преди година, когато провежда лечение за рак на гърдата.

Днес тя отново е героиня – първият човек, преплувал Ламанша – разделящ Европа от Британските острови, четири пъти без спиране.

„Сара наистина използва плуването, за да не мисли за лечението“, казва Елиан, част от екипа на 37-годишната американка.

В най-тясната си част ...

16.09.2019 от Janet Raycheva

Ракът на гърдата – митове и реалност

Съществуват редица митове за рака на гърдата. Те могат да бъдат чути в случаен разговор или да бъдат прочетени в социалните медии. Заболяването засяга много хора, което означава, че и много хора се интересуват от него. Но колкото повече се говори, толкова повече митове могат да възникнат и това със сигурност е валидно, когато става дума за рак на гърдата.

 

 

МИТ: "Диагнозата "рак на гърдата" означава смъртна присъда"

Диагностиката и ...

07.09.2019 от Janet Raycheva

Йога и нейната роля по време на лечение

ЙОГА

Съществуват няколко типа йога, но всеки един от тях цели отпускане чрез дихателни упражнения, различни пози на тялото и техники за релаксация.

Накратко

  • Йогата работа чрез дишане - пранаяма (pranayama)
  • Подобрява силата и гъвкавостта на тялото чрез серии от пози – асанас (asanas)
  • Йогата използва медитация, за да подпомогне процеса на дълбока релаксация

 

Какво е йога?

Йога е древна форма на упражнения за тялото и ума.  Цели подобряване на силата, гъвкавостта ...