Обади се

За нас

Ние сме екип, в който идеен двигател са млади лекари, които се срещат всеки ден с проблемите на онкоболните в България. Решихме по иновативен начин да им помогнем да изминат неравния път на онкологичното заболяване. Ежедневно виждаме пациенти, които преминават през различни емоционални, психически и физически състояния, когато светът им се преобръща от една диагноза. Това е и нашата силна мотивация, която ни накара да се обединим, за да създадем CancerCare.bg. През януари 2019г станахме част от семейството на Think Pink Europe, чиято мисия е да сближи европейските държави, по отношение на проблемите, свързани с рака на гърдата. Една от техните основни дейности е разпространяването на организацията на Race for the Cure.

НАШИЯТ ЕКИП
Тодор Василев
ТОДОР ВАСИЛЕВ
Полина Лъжанска
ПОЛИНА ЛЪЖАНСКА
Ивелин Беновски
ИВЕЛИН БЕНОВСКИ
janet-01.jpg
ЖАНЕТ РАЙЧЕВА
ЗА ФОНДАЦИЯТА

Фондация "Победи рака" работи в помощ на онкоболните в България и техните близки. Ние предоставяме достоверна информация за онкологичните заболявания, съгласувана с водещи специалисти в страната, оказваме подкрепа на пациентите и семействата им чрез организиране на събития, в които да се обсъждат не само важните въпроси за заболяването, но и как се преминава по пътя на пациента. Ще се радваме да създадем една общност на хората с онкологични заболявания, в която всеки да намери позитивното решение за себе си. Искаме да насочим вниманието на обществото към превенцията и извършването на редовни профилактични прегледи, тъй като знаем, че колкото по-рано се диагностицира едно онкологично заболяване, толкова по-голям е шансът за неговото излекуване. Нашата мисия е намаляване на смъртността от ракови заболявания в нашата страна.

ЕДИТОРСКИ ЕКИП

доц. д-р Димитър Калев, дм
Роден през 1953 г. Специалист по вътрешни болести, пулмология и медицинска онкология. Дългогодишен преподавател по белодробни болести и онкология в Медицински университет - Варна и ръководител на Клиниката по медицинска онкология, УМБАЛ „Св. Марина“, Варна. Понастоящем е ръководител на направление Медицинска онкология и лъчелечение, СБАЛОЗ „Д-р М. Марков“, Варна. Автор на дисертационна теза за клетъчната характеристика на малигнени плеврални изливи. Има над 50...
д-р Надя Накова
Надя Накова е завършила Медицински университет - София, специалност медицина. Специализира лъчелечение в УМБАЛ ”Царица Йоанна - ИСУЛ" и преподава като асистент в Медицински университет - София. От 2019г. вече е специалист - лъчетерапевт. Обича гребането в открито море, разходките в планината, колоезденето, балета и класическата и рок музика. Стана част от екипа на фондация "Победи рака" водена от мотото си: "Бъди промяната, която искаш да видиш в света!".
д-р Жанет Райчева
Д-р Жанет Райчева завършва медицина в Софийски Университет "Св. Климент Охридски" през 2018 г. Тогава започва да специализира Медицинска онкология. От 2015 г. e младежки посланник към Асоциацията на Европейските лиги за борба с рака. Фокус на дейностите й са методите за превенция и скрининг на онкологичните заболявания. Вярва, че най-ефективното лечение е превенцията.

Партньори

Конференция МОРЕ
BLENDA Advertising Studio
ПсихоЛично
Dara Help
chromeye
Missia Kuraj
logo advertise
xOnco
sensika-logo
Avene (2).png
Aleona de Kama
Breaktime
Novartis
Roche
BitHope
Astra
msd-1
AFA-01.png