Обади се

ПРЕВЕНЦИЯ

Превенцията помага за намаляване на индивидуалния риск от развитие на раково заболяване. Тя включва водене на здравословен начин на живот, избягване на излагането на рисковите фатори и извършване на превантивни действия.

Какви изследвания са нужни за ранното откриване на рак и кога да ги направим?

Профилактиката включва различни изследвания, които помагат за диагностицирането на различни видове рак преди да се появят симптоми. Това още се нарича скрининг.
Прочети

Да се храним здравословно

Много видове храни дълго време са били обект на изследвания, за да се установи дали се увеличава риска от развитие на рак при употребата им или могат да се използват за предотвратяването му.
Прочети

Ежедневна физическа активност

Все повече изследвания показват, че спортуването и движението, които избягват заседналия начин на живот могат да помогнат за намаляването на риска от рак.
Прочети

Намиране на позитивни решения за справяне със стреса

В краткосрочен план стресът може да има стимулиращ ефект върху имунната система, но ако той има дълга продължителност може да увреди здравето ви.
Прочети

Ваксините като метод за превенция

Ваксините са медикаменти, подпомагащи тялото да се пребори със заболяване. Процесът на приложение на ваксината, се нарича „ваксинация“. Те могат да „тренират“ имунната система да разпознава и да разрушава вредните субстанции в организма.
Прочети