Над 23 000 лв. събра третото издание на Race for the Cure в България

Race for the Cure Bulgaria 2021

Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве Race for the Cure се проведе за трета поредна година в България.

По традиция Race for the Cure се провежда всяка последна неделя на месец септември.

Тази година в Race for the Cure се включиха над 46 000 участници от 43 държави и бяха създадени 52 трасета в цяла Европа.

Над 1100 човека в България подкрепиха каузата за събиране на средства за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда и събрахме над 23 000 лв.

Всеки имаше възможността да подкрепи каузата онлайн през сайта за регистрации raceforthecure.eu и офлайн в Южен парк София от 26 септември до 3 октомври.

Всеки можеше да измине избраната дистанция от 5 км бягане или 2 км ходене в удобен за него ден, час и място и по този начин да допринесе за повече безплатни прегледи за рак на гърда.

Към редовно подкрепящите всяка година събитието Ненчо Балабанов, Нели Петкова, Таш от група JEREMY? се включи и Теодора Тодора – лекар по дентална медицина и инфлуенсър.

Именно тя връчи и приза за най-голям отбор с цели 177 човека на куриерска фирма Еконт.

Призът за най-интересен отбор тази година отиде при отбора на Roche.

Race for the Cure® е най-голямото спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве. То помага на организациите и болниците за рак на гърдата да събират средства и да повишават осведомеността за това заболяване.

С 500 000 новодиагностицирани и 125 000 души, които умират от рак на гърдата в Европа всяка година, тези средства са от жизненоважно значение. Сега повече от всякога.

Пандемията отмени много важни моменти от живота ни, но нашата мисия не е отменена.

Заедно сме по-силни!