Националната кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда За теб, близо до теб приключи успешно записванията.

Национална кампани за безплатни прегледи за рак на гърда

Постигнахме повече от това, което бяхме планирали по Националната кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда “За теб, близо до теб”

 

Националната кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда се реализира със средствата, събрани чрез Race for the Cure 2020 – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепата на жените с рак на гърда. Кампанията  подпомогна и фондация „Битхоуп“, които избраха да направят дарението към нас вдъхновени от успеха на маратона Race for the Cure. 

„За теб, близо до теб“ обхвана 17 града от 14 области в страната, като бяха записани за прегледи близо 1800 жени. 

Прегледите на всички записани ще се провеждат до 14.06.2021 съобразно организацията на всяко конкретно лечебно заведение.

Всяка година над 4000 жени в България се изправят пред диагнозата рак на гърда.

Всяка година Race for the cure Bulgaria се провежда с цел да повиши информираността за рак на гърда и играждане на здравна култура като се стремим да  променим тенденцията и да има все по-малко жени, диагностицирани с рак на гърда.

Високият интерес и добрият отзвук от Националната кампания ни вдъхновиха и тази година събраните средства от Race for the Cure 2021 да бъдат вложени в провеждане на втори тур Национална кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в България.

Очаквайте скоро повече информация за Race for thecure 2021! 

Харесайте страницата на Race for the Cure България, където ще можете да следите всички новини и активности за изданието на събитието тази година. 

Можете да направите регистрация за Race for the Cure от тук https://www.raceforthecure.eu/bg/ 

Благодарим ви за доверието и подкрепата!