Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение в биткойни в България - 55 000 лв.

rftc

Изключително благодарни сме за доверието, което „Битхоуп“ ни гласува! Във време, в което животът ни се случва в паралелен дигитален свят, виждаме как с наличието на добра воля и социална отговорност печалбите от един виртуален спорт могат да помогнат на десетки реални хора в битката за собствения им живот. Парите от дарението ще бъдат вложени в национална кампания за профилактични прегледи за рак на гърдата, която ще се проведе през 2020 г.

Споделяме с вас, че получихме дарение в размер на 55 000 лв благодарение на фондация „Битхоуп“, която чрез платформата си bithope.org използва криптовалута за финансирането на различни каузи в сферата на здравеопазването, образованието и технологичните иновации.

Дарението от 3.6105 биткойна е направено от един от най-авторитетните покер портали в САЩ, използващи криптовалута. Средствата са събрани чрез благотворителни онлайн турнири, провеждани през октомври - Световният месец за борба с рака на гърдата.

Екипът на фондация „Битхоуп“ избра да пренасочи дарението към нашата фондация вдъхновен от успеха на маратона Race for the Cure. Най-голямото благотворително събитие за жени с рак на гърдата в света се проведе за пръв път у нас на 29 септември и събра на стартовата линия в столичния Южен парк около 2000 души. София бяга заедно с представители на още 16 европейски столици, сред които Рим, Атина и Прага, благодарение на CancerCare.bg – създадената от лекари платформа за онкологични заболявания на „Победи рака“.

„Това е най-голямото дарение в биткойни на територията на България до момента. Не бих се учудил ако това е и европейски рекорд. Повече от щастливи сме, че за поредна година успяваме да докажем, че криптовалутите могат да бъдат използвани не само спекулативно, но и за осъществяването на благотворителна дейност.

Пълната прозрачност, ниските такси и бързите международни трансфери са само някои важните им преимущества. Благодарни сме на фондация „Победи рака“, за това че проявиха готовност да изпробват този иновативен метод за финансиране.

Надяваме се да продължим да помагаме както на тях, така и на други организации, които възприемат благотворителността не като бизнес, а като начин безвъзмездно да правиш добро.“, споделя Владислав Драмалиев, основател и директор на фондация „Битхоуп“. 

За фондация „Битхоуп“

Фондация „Битхоуп“ е създадена през 2014г и е първата неправителствена организация в България, която използва само криптовалути, за да генерира средства за кампаниите, обявени на уеб платформата bithope.org. Едни от основните цели на фондацията са да подпомага и популяризира развитието на международната дарителска дейност чрез използването на криптовалути и да подобрява обществения имидж на блокчейн технологията и криптовалутите, в частност биткойн. До момента, фондацията е подкрепила над 30 благотворителни кампании в България и чужбина, като разпределените средства са на обща стойност над 10 биткойна.