Ново неоадювантно изпитване (MINT) потвърждава предсказуемата полезност на MammaPrint + BluePrint

Mama Print Test

Ново неоадювантно изпитване (MINT) потвърждава предсказуемата полезност на MammaPrint + BluePrint

Agendia, глобален лидер в иновативните геномни технологии и диагностични тестове, обяви днес публикуването на проучването на мултиинституционалната неоадювантна терапия MammaPrint Project I (MINT), проспективно проучване, предназначено да оцени полезността на молекулярното профилиране заедно с традиционните патологични и клинични прогностични фактори при прогнозиране на отговора на неоадювантна химиотерапия (NCT) при пациенти с локално напреднал рак на гърдата (LABC).

Проучването MINT включва 387 пациенти между 2011 г. и 2016 г. с инвазивен рак на гърдата (T2-T4), с публикуван днес субанализ, който включва 146 пациенти със стадий II-III, положителни лимфни възли, които са получили NCT. Това е първото неоадювантно проучване, което показва, че възловото понижаване в отговор на неоадювантна терапия може да бъде предсказано от MammaPrint + BluePrint, усъвършенстваните геномни анализи на Agendia.

Заедно MammaPrint + BluePrint идентифицират молекулярни подтипове, които предоставят повече информация, която ще помогне/подпомогне при избора на оптимален план за лечение на пациент с ранен стадий на рак на гърдата, отколкото само клиничните фактори.

Проучването MINT установи, че пациентите с геномно високорискови тумори, както са идентифицирани от MammaPrint със или без BluePrint, имат по-високи пропорции на нодално понижаване, отколкото в общата кохорта с положителни лимфни възли. Данните от изпитването предполагат, че лечението на пациенти с клинично HR+HER2–, но MammaPrint Low Risk и BluePrint Luminal подтип, геномно Luminal A тумори, с химиотерапия за целите на възловото понижаване вероятно ще доведе до неоптимални резултати.

Като цяло, 45,2% от пациентите са имали пълно възлово понижаване на стадия с изчистване на всички ракови заболявания в лимфните възли, като 60,6% от тях са постигнали също pCR в гърдата. Резултатите от проучването предполагат, че MammaPrint + BluePrint, чрез идентифициране на тумори с висока вероятност за понижаване на възловия стадий в отговор на неоадювантна химиотерапия, може да помогне за идентифицирането на добри кандидати за по-малко инвазивни аксиларни процедури като TAD (насочена аксиларна дисекция), което може да намали риска на лимфедем и подобряване на резултатите за пациентите.

„Публикуването на тези констатации бележи критичен напредък в продължаващите усилия за подобряване на стратегиите за неоадювантно лечение за пациенти в стадий II и III с прилагането на профилиране на генната експресия,” каза д-р Уилям Ауде, MD, MS, главен медицински директор на Agendia. „Нашият поданализ на отговора на лечението в позитивната кохорта на лимфните възли подчертава стойността на профилирането на генната експресия при планирането на лечението на рак на гърдата и засилва клиничната полезност на MammaPrint и BluePrint в неоадювантната среда, което води до по-персонализирани, ефективни и по-малко инвазивни решения за лечение за жени с рак на гърдата.

Проучването MINT представлява сътрудничество между водещи институции и изследователи, посветени на напредъка в лечението на рак на гърдата. Той потвърждава отново ангажимента на научните и медицински общности за подобряване на грижите за пациентите и резултатите чрез авангардни изследвания. Пълната публикация се появява в Annals of Surgical Oncology. За повече информация относно Agendia посетете www.agendia.com и следвайте Agendia във Facebook, Twitter и LinkedIn.

ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛНАТА ПУБЛИКАЦИЯ ТУК

Относно Agendia

Agendia е водещ доставчик на иновативни решения в областта на прецизната онкология. С фокус върху ранен стадий на рак на гърдата, Agendia предлага надеждни биологични прозрения, които информират за персонализирани решения за лечение на пациентите и техните екипи за грижа. Техните усъвършенствани геномни анализи, MammaPrint® + BluePrint®, позволяват на клиницистите бързо да идентифицират най-ефективния план за лечение, минимизирайки риска както от недостатъчно, така и от свръхлечение.


Нашите партньори от НМ ДЖЕНОМИКС през месец октомври се фокусират върху борбата с рака на гърдата, като предоставят специални отстъпки на онкологичните тестове:

-15%
Всички наследствени панели от портфолиото на НМ Дженомикс сега с 15% отстъпка през целия месец октомври.
Тестовете са: GenomeBreast и OncoNEXT/OncoNEXT+


-10%
Отстъпка от 10% се предлага и за тестовете на OncoDNA, които предоставят персонализирани препоръки за лечение на рака. Това включва тестовете: OncoDEEP, OncoFOLLOW и OncoSELECT

-10%
Mammaprint - иновативен тест, който дава информация за потенциален риск от рецидив при рак на гърдата.