Race for the Cure: Rock събира рок музиканти в подкрепа на женското здраве

за блог пост и фб адс

"Музиката може да спаси животи"

Боян "Бонзи" Георгиев, ODD CREW

Odd Crew и JEREMY? са сред артистите, които застават зад каузата за повече безплатни профилактични прегледи за рак на гърда на 29 септември в Борисовата градина.

Плеяда от емблематични за родната музикална сцена банди ще изгрее на Race for the Cure: Rock – мащабен благотворителен концерт, част от приходите от който ще бъдат вложени в безплатни профилактични прегледи за рак на гърда у нас. Датата е 29 септември, мястото на срещата е Столичен колодрум, Борисова градина, а билетите вече са в продажба в мрежата на Ивентим.

Експлозивното шоу на Odd Crew, JEREMY?, People of Maha, Them Voices и Overhook ще зареди с добра енергия публиката часове преди старта на българското издание на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на женското здраве в Европа.

Празникът на живота, комбиниращ 5 км бягане и 2 км ходене, ще се случи за пета поредна година в Южен парк. Датата е 1 октомври, началото на Световния месец за борба с рак на гърдата. Зад организацията на Race for the Cure: Rock и Race for the Cure стои екипът на платформата за онкологично здраве CancerCare.bg. “Когато мисията ти срещне хора с огромни сърца се случват едни от най-красивите неща. Всички тези великолепни музиканти откликнаха на мисията и каузата ни веднага. Борбата с онкологичните заболявания е мисия на всеки един от нас. Трябва да бъде такава. Онкологичните заболявания нямат любим стил музика, любим отбор, артист, валута или държавни граници. За това ‘Race for the Cure 2023” за поредна година е под мотото “За теб, за мен, за всички”, казва Ивко Беновски, гл. изп.дир. на CancerCare.bg.

Със средствата от четирите издания на събитието бяха прегледани над 3400 жени в 17 града в България. Всяка година от стартовата линия в Южен парк с крачка на подкрепата тръгват стотици души, които се включват в глобалната мрежа на доброто Race for the Cure с бягане или ходене.
Присъединете се и вие, като си подарите разтърсващо рок преживяване с Race for the Cure: Rock (29 септември), или като се включите индивидуално или в отбор в Race for the Cure (1 октомври) чрез регистрация на https://www.raceforthecure.eu/en/Races/Race/Id/3

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение. В България ежегодно над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака.

Станете част от Race for the Cure: Rock (29 септември, Борисова градина) и Race for the Cure (1 октомври, Южен парк) – да бъдем заедно в името на живота!

Билети за RFTC:ROCK >>> https://bit.ly/RFTC23ROCK