3400 жени получиха безплатни профилактични прегледи по програмата “За теб близо до теб” на CancerCare.bg

За теб близо до теб.png

За теб близо до теб” е кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда организирана от CancerCare.bg.

За трета поредна година кампанията за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда се проведе в страната. Средствата за безплатните профилактични прегледи се събират чрез най-голямото благотворително събитие в подкрепа на женското здраве в Европа Race for the Cure.

В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери всяка година започват най-тежката борба – да запазят живота си.

С Race for the Cure през 2022 година успяхме да осигурим безплатни профилактични прегледи за над 1100 жени в страната. 7,18% от прегледаните жени са със суспектни находки.

Средната възраст на прегледаните жени е 50 години.

За целия период на кампанията са прегледани над 3400 жени в 17 града от 14 общини в България. Водени от нашата мисия за намаляване на смъртността от онкологични заболявания ще продължаваме да организираме кампании като тази. Вярваме, че с подкрепата на спонсорите, здравните специалисти в България, доброволците, както и с всички вас, които заставате всяка година на старта в Южен парк можем да променим негативната статистика.

Тази година Race for the Cure ще се проведе на 1 октомври в Южен парк при статуята с гълъбите. Събраните средства от тази година ще вложим отново в кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в България през 2024 година.

Повече регистрации, повече прегледи за жените в България.

Можете да направите регистрация за Race for the Cure 2023 от ТУК и заедно да съберем повече средства за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.

“Не е страшна лошата диагноза, страшна е късно поставената диагноза.“

Харесайте фейсбук страницата на Race for the Cure България, където ще можете да следите всички новини и активности за изданието на събитието тази година.

Благодарим за доверието и подкрепата на нашите доверени партньори от здравните заведения:

МБАЛ - ЛЕВСКИ ЕООД

Ехографски кабинет Д-р Владимир Възгечев

МЦ Фи Хелт - София

МЦ Фи Хелт Пловдив

СМДЛ Вижън /МЦ “Ситимед” / Русе

Медицински център "Артро" - Гоце Делчев

Медицински център „Св. Благовещение“ - Банско

МЦ Балканмед 2017 - Ботевград

ДКЦ Авис Медика - Плевен

МЦ Д-р Велкови - Разград

ДКЦ 1 - Лом

КАМПАНИЯТА Е ОРГАНИЗИРАНА СЪС СРЕДСТВА ОТ RACE FOR THE CURE 2022 и с любезната подкрепа на Фондация “Америка за България”