МammaPrint може да промени обичайната клинична практика

мамапринт изследване.png

Уважаеми приятели,

След като наскоро ви уведомихме за нашето сътрудничество с НМ Дженомикс, което се осъществява с една обща мисия - да помогнем за намаляването на смъртността от онкологични заболявания и да предложим достоверна информация и персонализирани решения на онкоболните следва да ви представим и какво нови има при тях.

От юни месец НМ Дженомикс започва сътрудничество с Agendia - световен лидер в иновативните геномни технологии и диагностични тестове.

Какво представлява Agendia?

Agendia е компания, посветена изцяло на молекулярната диагностика на рака на гърдата. С помощта на техните иновативни геномни тестове те създават надеждни и съществени клинични данни, които помагат за разбиране на уникалната биология на рака на гърдата при жените. С подкрепата на престижни лекари и институции в цял свят, те променят стандартите за грижа, като насочват към по-прецизно и персонализирано лечение.

MammaPrint изследването е:

Изследването MammaPrint анализира 70 гена, свързани с риска от възникване на метастази при пациенти с рак на гърдата и помага да се оцени необходимостта от химиотерапия. Към момента MammaPrint е единственият генетичен тест, който се препоръчва при вземането на решение за терапия на пациенти с HER2-отрицателен тумор, с или без ангажираност на лимфните възли (N0, N1-3) и с положителен хормонален статус (естроген рецептор-положителен или прогестерон рецептор- положителен), който се характеризира с висок клиничен риск от рецидиви.

MammaPrint изследването може да промени обичайната клинична практика, свързана с пациентите, диагностицирани с рак на гърдата. То е подходящо както за млади, така и за по-възрастни жени, независимо дали са преди или след менопаузата. Резултатите от изследването предоставят важна прогностична информация, като оценяват риска от развитие на метастази и спестяват на стотици хиляди жени годишно ненужната токсичност и страничните ефекти от химиотерапия.

Предимствата

MammaPrint разделя пациентите на две категории: с висок или нисък риск от образуване на метастази. Това определя плана за лечение.

Пациентите, които попадат в категорията "Нисък риск" според резултатите от MammaPrint, имат по-нисък риск от възникване на рецидив. За тази група химиотерапията няма значително положително въздействие върху здравето им.

При пациентите, които показват "Висок риск" в резултатите от MammaPrint, се прилага химиотерапия.

Пациентите с висок риск могат да бъдат разделени на подгрупи с цел допълнително прецизиране на плана за лечение. Това помага да се определи кои лечебни методи - хормонална терапия, химиотерапия, таргетна терапия или комбинация от тях, биха дали най-добър отговор.

Напомняме ви, че можете да се възползвате от -15% отстъпка от цената на тестовете от портфолиото за наследственост на НМ Дженомикс. За целта трябва да се свържете с техен специалист на 0895674054 и да му споделите промокода „CancerCare15“, който ви гарантира отстъпката. Специалистът остреща ще ви предостави и повече информация за тестовете.

Разберете повече информация и за кого е подходящо изследването ТУК.

Следете каналите ни в социалните мрежи за актуални новини и информация.