Race for the Cure 2022 България събра над 20 000 лв. в подкрепа на женското здраве

_MG_4869.JPG

Над 20 000 лева събра четвъртото поредно издание на Race for the Cure в България

На 25 септември 2022 г. в Южен парк се проведе четвъртото българско издание на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на женското здраве в Европа.

В навечерието на месец октомври световен месец за борба с рак на гърда стотици хора застанаха на стартовата линия в Южен парк с обща кауза – събиране на средства за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.

Наско от Бг радио

5 км бягане, или 2 км ходене беше благородната дилема пред всеки, желаещ да се включи в Race for the Cure 2022 под надслов “ЗА ТЕБ„ ЗА МЕН„ ЗА ВСИЧКИ НАС”.

Race for the cure 2022 start

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение.

В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака.

Събраните средства от Race for the Cure ще бъдат вложени в програма за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда за трета поредна година. Със средствата от предишните две издания на събитието бяха прегледани над 2000 жени в 17 града в България.

_MG_5428_1.JPG

Благодарим на всички спонсори, медийни партньори, посланици и участници подкрепили на 25.09.2022 най-голямото събитие в подкрепа на женското здраве в България.

MSD България, Фондация Америка за България, Пиер Фабр, Авен, Novartis, Roche, Bosh, KelvinHealth, Devin изворна, Noviteroditeli.bg, Dir.bg, Licatanagrada.bg, БГ Радио, Радио 1, Радио Energy, Радио City, Code Health , Nova News

Ненчо Балабанов, Нели Рангелова, Ташо Колев от Jeremy?, Иван Велков от P.I.F. ,Нели Петкова, Есил Дюран, Невена Пейкова, Йоанна Драгнева, Мариана Станчева-Славчева,
Дения Пенчева, Ива и Велислава Костадинови, Атанас Стоянов