Race for the Cure Bulgaria 2021: Pink Week Edition

fb cover RFTC2021 1.png

Race for the Cure® е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве. То помага на организациите и болниците за рак на гърдата да събират средства и да повишават осведомеността за това заболяване.

С 500 000 новодиагностицирани и 125 000 души, които умират от рак на гърдата в Европа всяка година, тези средства са от жизненоважно значение. Сега повече от всякога.

Миналата година, въпреки ограниченията на COVID-19, доказахме, че сме по-силни заедно. Десетки хиляди хора се регистрираха и тичаха или се разхождаха в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. В Race for the Cure 2021 ще вземат участие 43 държави в цяла Европа в подкрепа на 31 организации, който се борят с рака на гърдата.

По-силни заедно

Отново тази година, в някои страни може да сме физически разделени, но все пак можем да останем заедно и да се съберем, където и когато мерките за коронавирус ни позволяват. Можем да покажем на нашите общности, че сме по-силни заедно и че ще продължим да се борим с рака на гърдата. Пандемията отмени много важни моменти от живота ни, но нашата мисия не е отменена, както и Race for the Cure.

Цел на Race for the Cure Bulgaria 2021: Pink Week Edition

Всяка година Race for the cure Bulgaria се провежда с цел да повиши информираността за рак на гърда и изграждане на здравна култура, като се стремим да променим тенденцията и да има все по-малко жени, диагностицирани с рак на гърда. Със събраните средства реализираме проекти в помощ на жените с рак на гърда в България.

Всяка година над 4000 жени в България се изправят пред диагнозата рак на гърда.

През 2021 със събраните средства от Race for the Cure 2020 и с подкрепата а BitHope. Org реализирахме Национална кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда „За теб, близо до теб“, която обхвана 17 града от 14 области в страната, като бяха прегледани 1606 жени.

Високият интерес и добрият отзвук от Националната кампания ни вдъхновиха и тази година събраните средства от Race for the Cure 2021: Pink week edition да бъдат вложени в провеждане на втори тур Национална кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в България.

Целта ни е да осигурим средства за 3600 безплатни прегледа в цялата страна.

За да дадем по-широк отзвук на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на жените с рак на гърда имаме нужда от вашата подкрепата и вярваме, че заедно сме по-силни. Ако всеки един от вас, които ни подкрепихте миналата година доведете по един човек тази година, ще сме много по-близо до целта.

Повече регистрации, повече профилактични прегледи за рак на гърда в България.

Как ще се проведе Race for the Cure Bulgaria 2021: Pink Week Edition

Race for the Cure Bulgaria 2021: Pink Week Edition ще се проведе от 26 септември до 3 октомври в Южен парк, София за тези от вас, които в този период са в столицата. Регистрациите са през този линк https://www.raceforthecure.eu/bg/Races/Race/Id/58 или на място в Южния парк, където можете да направите вашата регистрация.

За всички останали, които не са в София от 26 септември до 3 октомври, могат да се регистрират отново през този линк https://www.raceforthecure.eu/bg/Races/Race/Id/58, като индивидуални участници или да създадат свой отбор, в който да поканят семейство, приятели, колеги или познати. Да изминат избраната дистанция там където живеят, да се снимат и да качат снимки в социалните мрежи, като използват хаштаговете на събитието #RFTC2021 #STRONGERTOGETHER.

Изпращайте ни вашите снимки, канете приятели да се присъединят, споделяйте каузата в социалните мрежи.

Повече регистрации = повече профилактични прегледи!

Полезни линкове

Често задавани въпроси за Race for the Cure https://www.raceforthecure.eu/bg/FAQ

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/RacefortheCureBulgaria