Нашите гени – ключът към превенцията и борбата с онкологичните заболявания

Тестове NMGenomix

Знаете ли, че някои онкологични заболявания може да се дължат на мутации в ДНК, които се предават в поколенията? Добрата новина е, че можем да използваме информацията, която ни дава нашата ДНК, за да установим индивидуалния си риск от развитие на онкологично заболяване или да получим най-добрата персонализирана терапия, според индивидуалните нужди на организма и спецификата на заболяването, ако вече сме диагностицирани с такова.

В България тези иновативни изследвания са достъпни благодарение на НМ Дженомикс – компанията лидер в сферата на генетичните изследвания. Мисията на НМ Дженомикс е да скъси разстоянието между българските пациенти и най-новите открития в персонализираната медицина, като осигури достъп до молекулярно-генетични изследвания, извършвани във високо технологични лаборатории в целия свят.

Когато говорим за онкологични заболявания, генетичното тестване е силно препоръчително при здрави хора в чиято фамилна история има случаи на рак, особено когато заболяването е диагностицирано на възраст преди 50г. Приблизително 5–10% от случаите на ракови заболявания се дължат на генетични дефекти, унаследени от родителите. С помощта на генетично изследване за наследствен рак се отчита не просто съществуването на повишен риск, а и какъв точно е той. Това позволява да се персонализира превенцията, за да може да се проследява възможното развитие на онкологично заболяване цялостно, а не частично. По този начин се увеличава възможността за ранна диагностика и по-добър изход от заболяването. Портфолиото на НМ Дженомикс включва богата гама генетични тестове, изследващи редица гени, пряко свързани с наследствен рак на гърда, яйчници и матка, дебело черво, стомах, простата, панкреас, мозък, бъбреци и др, като информацията, която предоставя резултатът от изследването може да помогне и при вече диагностицирани пациенти.

При вече диагностицирани пациенти генетичното тестване дава възможност на онколозите да назначат най-подходящата персонализирана терапия за конкретния пациент, базирана на уникалните характеристики на конкретния тумор и така да предотвратят редица нежелани странични реакции или неефективно лечение. Получената точна и подробна информация за тумора, на молекулярно и генетично ниво, позволява да се избере най-ефективната и най-щадяща терапия,  да се подобри прогнозата за пациента и да се запази качеството му на живот по време на лечението. Въз основа на резултатите могат да бъдат идентифицирани терапии, които до този момент не са били предвиждани.

Изследванията, предлагани от НМ Дженомикс отговарят на най-високите медицински стандарти за качество и се извършват във високотехнологични, сертифицирани лаборатории в Германия, Италия, Белгия и САЩ.

Открийте пълната гама изследвания в сферата на онкологията на NMGenomix.com