Иновация в името на по-добър живот на най-уязвимите

ИНОВАЦИЯ В ИМЕТО НА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ

През последните години, световната медицинска литература показа, че пациентите с рак трябва да се справят с много вредни и продължителни странични реакции, дължащи се на приложеното лечение. Тези реакции малко или повече са дългосрочни, като засягат както тяхното физическо здраве, така и психичното им състояние.

Онкологичната козметика помага на пациентите да си възвърнат собствения облик, да възстановят връзката с тялото си и да виждат в себе си личността, а не само пациента. Научно е доказано: самоувереността е определящ фактор за оздравителния процес.

OZALYS е създаден, за да подпомогне  онкоболните пациенти да съхранят красотата си, чрез мотото: “Животът е скъпоценен – красотата също. “

OZALYS е първа по рода си иновативна онкологична козметика, разработена във водеща лаборатория за висококачествена френска козметика.

Изабел Гиомарш

Основател на Ozalys е Изабел Гиомарш (Isabelle Guyomarch), президент на един от водещите френски производители на козметични продукти от висок клас.

Изабел е диагностицирана с рак, тя решава да превърне това преживяване в амбициозен и иновативен проект. Тъй като е преживяла лично тази несгода Изабел е наясно, че битката за собствения живот кара човек да смята за незначителни грижите за естетичния външен вид. Нейната научна лаборатория вече седем години проучва как да отстрани подозрителните съставки от козметичните продукти и чрез гамата OZALYS получава одобрението на French Ministry for Higher Education and Research.

След тригодишни проучвания и иновации, лаборатория OZALYS днес е Френска марка, посветила се на предлагането на пълна гама дермокозметични продукти за пациенти, които се борят с рак.

Изабел Гиомарш създава онкологична козметика, като елиминира всички противоречиви козметични и естествени съставки с хормоноподобно действие.  OZALYS е широка гама от 10 продукта - цялостна грижа за кожата от глава до пети. Ozalys e eдинствен бранд с паста за зъби и вода за уста, с доказан противовъзпалителен и антиапоптозен ефект, изпитани in vitro.

С всеки един продукт са проведени проучвания in vitro и in vivo  при над 650 доброволци като няма отпаднали от проучванията.Опаковката е патентована, произведена във Франция, без въздух- няма контакт между въздуха и продукта.

96% от консервантите в състава на продуктите  са елиминирани. OZALYS съдържа единствен консервант (натриев бензоат) и единствен антимикотик (хлорфенезин).

НЕ СЪДЪРЖА : Фталати ; Алуминиеви производни ; UV филтри ; Съставки с установено фотосензитивно действие; Парабени ; Феноксиетанол ; Силиконови производни ; Сулфати

НЯМА случаи, докладвани на козметична безопасност  по време на проучванията и 18 месеца след пускането на пазара, при продадени 100 000 артикула.

 

ИНОВАЦИЯ В ИМЕТО НА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ

Свойствата и действието на съставките са доказани чрез in vivo/in vitro проучвания.

Дерматологична грижа

 

ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ- ДЪЛГОТРАЙНА ХИДРАТАЦИЯ 

ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ- ДЪЛГОТРАЙНА ХИДРАТАЦИЯ

Някои видове химиотерапия оставят отражение върху кожата, което води до крехкост, дехидратация и дискомфорт. Таргетните терапии често водят до обриви под формата на „пъпки“, наречени фоликуларни пустули/неравности. Това не е акне. Такива обриви се появяват през първите седмици от лечението на рак. Може да се съпътстват от сърбеж и болка. Изчезват бързо при спиране на лечението, без да оставят никакви следи и белези. В този контекст, от ключово значение е да се употребяват некомедогенни продукти за лице.

Кремът за лице, със своята кремообразна, лека консистенция и бързо проникване, предлага същински комфорт за кожата. Той представлява формула 2 в 1, която предлага дълбоко хидратиране както денем, така и нощем. Активни съставки от висок клас: Аквакактин , КМ-глюкан гранули ,Matrixyl 3000 , Прасковено масло , Глицерин . 8 часа , доказана хидратация.

 

 

ВОДА ЗА УСТА- ХИГИЕНА И ЗАЩИТА

Вода за уста и паста за зъби Ozalys

Лезиите в устната кухина са чести нежелани реакции при лечение на рак. Лигавицата е суха, раздразнена, болезнена и свръхчувствителна. Вкусовите усещания са променени и качеството на живот е влошено. Поддържането на добра устна хигиена е от ключово значение. Водата за уста с богато съдържание на хиалуронова киселина оздравява, хидратира, щадящо чисти и оставя чувство на свежест. Активни съставки от висок клас, комбинирани за пръв път във вода за уста: Хиалуронова киселина - хидратиращо, заздравяващо действие Хлорхексидин глюконат - антибактериално действие Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие, Сорбитол и Глицерин – хидратиращо действие. Нежен аромат на мента осигурява незабавно и трайно усещане за свежест. Екстракта от джинджифил благоприятства отделянето на слюнка и има антиеметични свойства. Щадящата вода за уста е много подходяща за пациенти, лекувани от рак, с променени вкусови усещания и гадене. Водата за уста може да се използва като терапевтично средство - Облекчава болката ,предпазва, възстановява.

 

ЩАДЯЩА ПАСТА ЗА ЗЪБИ

Вкусовите усещания и гингивалната лигавица може да бъдат сериозно засегнати при лечение на рак. Устата става много суха и свръхчувствителна. Дори елементарното миене на зъби се превръща в трудна задача. Пастата за зъби поддържа устната хигиена чрез щадящо почистване. Екстрактът от джинджифил благоприятства отделянето на слюнка, което ограничава сухотата в устата, а ментовият вкус оставя приятно усещане за свежест. Активни съставки от висок клас : Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие, меко абразивни силициеви съединения, Сорбитол, Глицерин. Щадящата паста за зъби е много подходяща за пациенти с рак, с променени вкусови усещания и гадене.

 

ХИДРАТИРАЩ КРЕМ- ХИДРАТАЦИЯ И ОБЛЕКЧЕНИЕ

Хидратиращ крем за ръце, крака и нокти

Някои химиотерапевтици и таргетни терапии водят до съществено отслабване на крайниците, което се нарича „синдром ръка-крак“ или палмо-плантарна еритродисестизия. Тя може да засегне зони, които са подложени на натиск и системно триене. След няколко седмици лечение може да се появят напуквания или цепнатини. Синдромът се отразява върху качеството на живот. Грижите за кожата и проактивни действия и процедури с подходящи продукти намаляват появата и ограничават интензитета и влошаването на симптомите. Подхранваща формула успокоява и овлажнява ръцете, краката и ноктите с един-единствен продукт. Активни съставки от висок клас: Аквакактин - противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие; Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие; Алантоин - успокояващо действие Масло от ший и макадамия - успокояващо и хидратиращо действие; Глицерин - хидратиращо действие. 8 часа , доказана хидратация.

 

 

ХИДРАТИРАЩ СПРЕЙ ЗА ТЯЛО- ХИДРАТАЦИЯ И ОБЛЕКЧЕНИЕ

ХИДРАТИРАЩ СПРЕЙ ЗА ТЯЛО- ХИДРАТАЦИЯ И ОБЛЕКЧЕНИЕ

Лечението на рак – химиотерапия, лъчетерапия, хормонотерапия и имунотерапия водят до суха кожа, дискомфорт и свръхчувствителност. Хидратирането на тялото придобива критична важност. Умората и липсата на подвижност след операция водят до трудно спазване на режима от страна на пациентите. Нелепнещата, немазна консистенция на спрея улеснява абсорбцията без масажиране и по щадящ начин осигурява овлажняване на цялото тяло. Тубичката се използва лесно, необходимо е съвсем леко усилие за повдигане на ръката, което се е превърнало в ежедневно предизвикателство. Активни съставки от висок клас : Аквакактин- противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие, КМ-глюкан гранули –регенериращо , противовъзпалително, хидратиращо действие, Провитамин B5 – хидратиращо, възстановяващо действие. Няма фотосензитивен ефект. 8 часа , доказана хидратация.

 

ПОЧИСТВАЩ КРЕМ ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА

Лечението на рак – химиотерапия, лъчетерапия, хормонотерапия и имунотерапия причинява изсушаване и отслабване на вулварната лигавица. Употребата на подходящи продукти за интимна козметика придобива изключително значение. Кремът за интимна хигиена почиства деликатно, ограничава сухотата, успокоява и образува филм на повърхността на лигавицата. Осигурява ежедневен комфорт и спокойствие.  Състав:Аквакактин противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие - , Алантоин – успокояващо действие ,Sabo® Sol RF –липидопрезареждащо действие , Млечна киселина ( регулатор на PH). Подпомага растежа на лактобацили и Ограничава сухотата на вулварната лигавица.

 

КРЕМ ДЕЗОДОРАНТ

Крем дезодорант Ozalys

Преди и след лечение на рак, употребата на дезодорант може да се окаже трудно приложима, но въпреки това е съществена. Изборът на кремообразна консистенция осигурява възможност за контролиране на нанасянето на дезодоранта и за ефективно и устойчиво неутрализиране на неприятната миризма. Този продукт овлажнява, успокоява и защитава подмишниците. Активни съставки от висок клас. Аквакактин - противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие; Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие; Масло от манго и сладък бадем - хидратиращо и възстановяващо действие; Sinodor® CQ - неутрализира неприятна миризма; Диатомична пръст - абсорбиращ ефект; Zincidone® - антибактериално действие. НЕ СЪДЪРЖА  : Алкохол Алуминиеви соли. Не предизвиква дразнене и фоточувствителност. Ефективно противодейства и неутрализира миризмата от изпотяване в краткосрочен и дългосрочен план.

 

ЩАДЯЩО МЛЯКО ЗА СКАЛП

ЩАДЯЩО МЛЯКО ЗА СКАЛП

Някои видове химиотерапия водят до окапване на косата, при което скалпът става свръхчувствителен и състоянието се влошава от носенето на перуки, барети и шапки. Млякото за скалп успокоява, овлажнява и доставя подхранващи вещества. Активни съставки от висок клас : Аквакактин - противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие; Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие; Анакрин - естествено активира разтежа на косата; Алантоин - успокояващо действие; Масло от сладък бадем - възстановяващо действие; Глицерин - хидратиращо действие.

 

 

 

ЩАДЯЩ ШАМПОАН

ЩАДЯЩ ШАМПОАН

Скалпът и косата са изложени на стрес при лечение на рак. Крем шампоанът почиства щадящо, помага за разресването, подсилва и успокоява, като така задоволява всички нужди с единствен продукт. Активни съставки от висок клас : Аквакактин - противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие; Анакрин - естествено активира разтежа на косата; Алантоин - успокояващо действие.

ДУШ КРЕМ ЗА ТЯЛО И СКАЛП

След лечение на рак кожата е отслабена, чувствителна и дори най-елементарното вземане на душ се превръща в предизвикателство. Гладката пенеста консистенция и действието 2 в 1 на душ крема осигурява щадящо почистване на тялото и скалпа, след отпадане на косата, като се избягва необходимостта от използване на шампоан. Активни съставки от висок клас : Аквакактин - противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо действие ;Провитамин B5 - хидратиращо и възстановяващо действие; Алантоин - успокояващо действие ; Sabo® Sol RF - липидопрезареждащо действие; Глицерин - хидратиращо действие .Продукт 2 в 1 за тяло и скалп.

Животът е скъпоценен. Красотата също

 

“life is precious. Beauty too.”

„ Животът е скъпоценен. Красотата също.“

 

Повече информация за продуктите може да откриете на : https://www.ozalys.com/

 

Официален  представител на "ОЗАЛИС "  Тп Лаборатоар Инотек Интернасионал

 

ИНОВАЦИЯ В ИМЕТО НА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ