Обучение за преподаване на йога на хора с онкологични заболявания

CancerYoga

На 4-ти май се проведе обучение на йога учители от цялата страна и Северна Македония на тема Преподаване на йога на хора с онкологични заболявания. Инициативата беше организирана от екипа на CancerCare.bg и в нея взеха участие 50 йога учители. Това е първото подобно събитие за България и се надяваме да бъдем полезни за възможно най-много хора! Благодарим за подкрепата на Българска Йога Асоциация и на домакините от студио Йога Вайб. Лекторите бяха Амритмурти и Пурна, които преподават йога на онкологични пациенти (CancerYoga) от близо 10 години. С това обучение се надяваме да поставим началото на развитието на йога за хора с онкологични заболявания в България и това да се превърне в помощ, на която могат да разчитат пациенти и техните близки, както и тези които са успели да преборят болестта.

Йога успешно би могла да се съчетае с периода на лечението, а също и като поддържаща терапия след това. Спецификатът на тези заболявания и трудният период, през който преминават хората с такава диагноза, изискват и специален подход и грижа. По време на обучението бяха представени различни техники и практики от йога, съобразени и адаптирани с периода, през който преминават хора с онкологични заболявания.

Скоро ще обявим имената и контактите на учителите, при които можете да посещавате курсове по йога, насочени към хора с онкологични заболявания.