Обади се

0700 20 567 – Национален безплатен телефон за психологическа подкрепа на пациенти с онкологични заболявания и техните близки

0700 20 567 – Национален безплатен телефон за психологическа подкрепа на пациенти с онкологични заболявания

0700 20 567 e националният безплатен телефон на CancerCare.bg за психологическа подкрепа на хора с онкологични заболявания и техните близки.

 

Сред основните цели на CancerCare.bg е повишаване информираността и здравната култура в обществото, както и грижа за психологическото здраве на пациентите с онкологични заболявания. 

Програмата цели да овладее възникнали притеснения, нервни сривове, притеснения, тревожности, страхове и несигурност, които преживяват пациентите или техните близки в актуалния им житейски контекст

Ракът не винаги си отива завинаги. Той може да бъде наблюдаван и лекуван, но понякога не изчезва напълно. Може да се превърне в едно хронично заболяване, подобно на диабет или артериална хипертония

Чувството за тъга, гняв, объркване и безпомощност идват заедно с диагнозата рак. За човек, диагностициран с рак, е полезно приятелите и членовете на семейството му да бъдат до него и да оказват подкрепа. Въпреки това, хората често не знаят какво да кажат на някой, който има рак. 

Двойките често изпитват затруднения да говорят за тежки и тъжни теми. Те могат да се притесняват да обсъждат силните емоциии и промените, които идват с диагнозата рак. 

Важно е да говорите открито и честно с партньора си. Изслушвайте внимателно и с разбиране половинката си. Обсъдете заедно практически въпроси около лечението на рака, промените в ежедневието, които ще настъпят и бъдещите планове.

Ако е трудно да разговаряте с пратньора си, може да потърсите професионалната помощ на психолог. Той ще Ви помогне да подобрите комуникацията помежду си и ще Ви води през трудния път на това заболяване.

 

0700 20  567 -  национален безплатен телефон на CancerCare.bg за психологическа подкрепа на хора с онкологични заболявания и техните близки.

 

Как работи услугата 0700 20 567?

Ако сте във фейсбук, отидете на нашата страница и под корицата натиснете бутона book now, след това изберете от свободните ден и час, след това попълнете вашите данни и натиснете бутона Book Now. Вече сте запазили ден и час за разговор с наш психолог. 

Ако искате да запазите час сега можете да кликнете на Запази час за разговор и ще ви се отвори формата за запазване. 

 

Повече информация за услугата:

Програмата акцентира върху важността на психологичната подкрепа и е с предварително записване

- Програмата се провежда за подкрепа на онкоболни пациенти и/или техни близки/роднини.
- Психолозите предоставят експертна консултация с продължителност от 30 минути.

- Програмата цели да овладее възникнали притеснения, нервни сривове, тревожности, страхове и несигурност, които преживяват пациентите или техните близки в актуалния им житейски контекст

- Програмата цели да ви даде подкрепа и насока към намиране на психологически баланс.

- Всеки може да получи до 3 консултации, с оглед подпомагане на по-голям кръг от нуждаещи се от психологическа подкрепа хора

- Програмата не  предоставя и не представлява форма на психотерапия.

- В случай, че установите необходимост от продължаваща психологическа работа, може да го направите при избрания от Вас консултант след съгласуване с него

- Фондация „Победи рака“ може да Ви съдейства да намерите квалифицирана психотерапевтична подкрепа. Партньори на дейноста са както БАПО, така и Българската асоциация по психотерапия  (БАП).

 

Запазете час за консултация от този ЛИНК: